Izvor: Vidi.hr, 3Doodler, YouTube

Olovka kojom crtate po zraku

Tvrtka Wobbleworks je ovih dana na portalu Kickstarter započela prikupljenje investicija za jedan zanimljiv proizvod, 3D printer u obliku olovke. 3Ddoodler vam omogućuje izradu različitih struktura crtanjem na ravnoj površini ili u "3D prostoru", odnosno možete ih stvarati na taj način da ih doslovce crtate "u zraku".

Jasno je da ovaj "3D printer" nije namijenjen za izradu svakodnevnih predmeta opće uporabe, već je vrlo zanimljiv alat za izradu dekoracija, a u rukama profesionalnih umjetnika pretvara se u moćno izražajno sredstvo za kreiranje umjetničkih djela.

Stoga je ekipa iz Wobbleworksa u okviru promotivne kampanje, dala 3Doodler u ruke nekolicini umjetnika koji su pomoću njega izrađivali vrlo zanimljive slike i skulpture nalik na žičane modele, koji djeluju doista zanimljivo, pa je za očekivati da će ova 3D printer olovka posebice biti zanimljiva slikarima i kiparima, a svoju bi primjenu mogla naći i u izradi zanimljivih rukotvorina, prije svega suvenira.

Prva inačica ovog uređaja se mora spajati na struju, no Wobbleworks kaže kako će uskoro izdati uređaj koji će raditi na baterije, a za izradu predmeta koristi ABS plastiku, isti materijal koji koristi većina "kućnih" 3D printera na tržištu. Ukoliko se odlučite financirati ovaj projekt preko Kickstartera, svoju 3Doodler olovku možete dobiti već za 50 dolara (283 kn), a na tržištu će se naći po cijeni od 70 dolara (397 kn).

Više informacija o prvoj 3D printer olovci na svijetu potražite na Kickstarter stranici projekta:
http://www.kickstarter.com/projects /1351910088/3doodler-the-worlds-first-3d-print ing-pen

Show.hr Brend Profili

Show.hr Profili

Medijski partneri