U Pjongjangu, glavnom gradu Sjeverne Koreje, komunistička vlast otvorila javnu kuću. Nekoliko dana niko nije ulazio u nju iz straha ili nepovjerenja. Tek peti dan jedan sredovječni Korejanac stidljivo otvori vrata i uđe u hodnik te naiđe na troja vrata. Na jednim je pisalo ŽUTE, na drugim BJELKINJE i na trećim CRNKINJE.

- "Uh,bjelkinje su prava stvar" - pomisli on i otvori ta vrata te ponovo uđe u neki hodnik. Nakon desetak metara opet naiđe na troja vrata na kojima je pisalo: MRŠAVE, NORMALNE, DEBELE.

- "Dosta mi je mršavih, želim nešto masno i debelo" - reče Korejanac i otvori ta vrata ali opet uđe u hodnik na čijem kraju su opet bila troja vrata sa natpisima: MALE SISE, NORMALNE SISE, VELIKE SISE.

- "Ah, napokon velike sise!" otvori on ta vrata kad opet hodnik sa troja vrata: NISKE, NORMALNE, VISOKE.

Već nestrpljiv on izabere NORMALNE, otvori vrata kad opet prostorija  sa troja vrata: PLAVUŠE, BRINETE, CRNKE. Onako zadihan i uzbuđen izabra PLAVUŠE, otvori brzo vrata, ali na njegovo veliko iznenađenje izađe van, pravo na ulicu, na kojoj je stajala tabla sa natpisom: SOCIJALIZAM VAS JE IZVEO NA PRAVI PUT!

Korejska javna kuća

Sinny Boy, prije 9 godina @ Narodi

Show.hr Brend Profili

Show.hr Profili

Medijski partneri